At bevæge sig betyder at leve og kunne deltage. Efter en sygdom, en fortættelse, en ulykke, men også på grund af ældning, holdningsproblemer og mange andre faktorer, kan mobiliteten være begrænset. Bevægelser, der tidligere blev udført som en selvfølge, er pludselig ikke længere mulige eller kun mulige med smerter.

Fysioterapi kan lindre smerter, gendanne mobilitet og dermed den sædvanlige livskvalitet.

Min fysioterapipraksis i Søby tilbyder følgende behandlingsmetoder:

Fysioterapi

Svag ryg, skuldre, knæ osv.?
Sidder du for meget?

Problemet er ofte en ubalance i musklerne. For at bringe dem tilbage i balance tilbyder jeg tilpasset individuel træning til dine individuelle behov. Dine svagheder definerer behandlingsteknikken.

Manuel lymfedrænage

Vand i dine ben?
Hævelse efter operation?

Vores lymfesystem er et meget komplekst og vigtigt system i kroppen. Dette system kan forstyrres af operationer, kvæstelser og sygdomme (onkologi). Dette kan resultere i en ansamling lymfevæske (ødem). En manuel lymfedrenering aktiverer kroppens dræning og frigør den hævede del af kroppen.

Manuel terapie

Har du en lumbago?
Kan du ikke nå toppen af ​​køkkenskabet?

I manuel terapi foretager vi en dybdegående klinisk undersøgelse for at søge efter spor af muskel-, fascia- og nervesystembegrænsninger ved hjælp af vores hænder - systematisk og specifikt. Med holistisk tænkning finder vi ikke kun årsagen til dine klager, vi retter også den med den rigtige teknologi (mobilisering og spændingsregulering).

Massage

Har din hals ondt efter en lang dag på arbejdet?
Er dine ben tunge og trætte efter træning?

En af årsagerne er, at de regenerative messenger-stoffer mangler i muskelstrukturen. Regenereringen kan stimuleres ved massagestimuleringer. Blodcirkulationen fremmes, og spændingen afbalanceres.

Triggerpunktebehandling

Muskelspænding på grund af forkert eller skåne holdninger eller traumer, stress eller overbelastninger? 
Problemer med akillessenen?

Alle disse årsager kan føre til en "reduceret blodgennemstrømning til muskelvævet" og dermed til et triggerpunkt, der er følsomt over for tryk, og hvorfra smerter overføres til resten af ​​kroppen. Triggerpunktmassagen er en mulig måde at bryde denne cyklus af smerter.

Slyngetræning

Ustabilitet? Osteoporose? 
Bevægelsesforstyrrelser efter et slagtilfælde, såsom halvsides lammelse?

Ved hjælp af tredimensionelle øvelser i frit svingende reb (slynger) kan rumpen og ryggen styrkes, den muskulære koordination forbedres, og balancen og patienternes gang kan stabiliseres.

Kinesiotaping

Tendonitis? 
Golfarm eller tennisalbue?

Den egentlige terapi kan understøttes ved anvendelse af et kinesiologisk bånd. Særlige klæbemetoder stabiliserer led, lindrer spændinger og reducerer smerter og hævelse.

Postnatale gymnastik

Har du brug for professionel regressionsterapi til dine overbebyret mave- og bækkenmuskler efter fødslen?
Lider du af ufrivilligt vandladning?

Efter fødslen af ​​et barn er mavevæggen, livmoderen og bækkenbundsmusklerne normalt svage og slidte. Ved hjælp af gymnastik efter træning bør disse styrkes igen og reduceres til deres oprindelige størrelse. En del af behandlingen gives også på ryggen, da dette kræves af det nye liv med babyen stærkere eller anderledes.
(Start ca. 6-8 uger efter fødslen)